Yemek Tarifleri

Alinazik

Dakika

Porsiyon

Kalori

Malzemeler

  1. 6 Adet Çekirdeksiz, Közlemelik Patlıcan

  2. emek Kaşığı Çotanak Fındık Yağı

  3. 2 Diş Sarımsak

  4. l kg. Süzme Yoğurt

  5. 2 Su Bardağı Kavrulmuş Fındık Unu

  6. Tuz

  7. 500 gr. Köftelik Dana Kıyma

  8. 1 Su Bardağı Kavrulmuş Fındık Unu

  9. 1 Tatlı Kaşığı Tarçın

  10. 1 Tatlı Kaşığı Kimyon

  11. 1 Tatlı Kaşığı Kırmızı Pul Biber

  12. 1 Kahve Fincanı Fındık Yağı

  13. 1 Kahve Fincanı Tereyağı

  14. 1 Tatlı Kaşığı Kırmızı Pul Biber

Yapılışı

  1. Patlıcanları ocak üstü harlı ateşte, çevirerek közleyin

  2. Közlenmiş patlıcanların yanmış dış kabuklarını su altında bıçakla soyun

  3. Patlıcanların suyunu sıkın

  4. Geniş yüzeyli bir tavada Çotanak Fındık Yağı ile karıştırarak sote edin

  5. Patlıcanlar soğuyana kadar bekleyin

  6. Ezilmiş sarımsak, süzme yoğurt ve yarım bardak fındık unu ile karıştırın

  7. Eğer kullandığınız süzme yoğurt çok sertse, normal yoğurt katarak yumuşatın

  8. Kıymayı çukur bir kap içinde köfte malzemeleri ile 10 dakika yoğurun

  9. Hazırladığınız köfte harcı ile fındık büyüklüğünde minik köfteler yapın

  10. Minik köfteleri orta ateşte yağlı bir tavada kızartın

  11. Kayık şeklinde bir servis tabağına, ısıtılmış közlenmiş patlıcan harcını yayarak döşeyin

  12. Üzerine kızarmış köfteleri yayın

  13. Kırmızı pul biber ekleyin

  14. Son olarak da köftelerin üzerinde kızdırılmış tereyağı gezdirin

Sıcak Servis Yapın

Afiyet Olsun 🙂

Belki Bunları da Denemek İstersiniz

İçli Köfte

Alinazik

Tepsi Köftesi

Fındık Soslu Tavuk Şinitzel

Pabucaki

Hamsi Kuşu

Acuka

Fındık Çorbası

Nohut Salatası

Taze Fasulyeli Tavuk