Yemek Tarifleri

Fındık Çorbası

Dakika

Porsiyon

Kalori

Malzemeler

  1. det Büyük Boy Soğan

  2. 1 Diş Sarımsak

  3. 4 Yemek Kaşığı Çotanak Fındık Yağı

  4. ilim Esmer Bayat Ekmek İçi

  5. 12 Su Bardağı Et Suyu

  6. 1 Küçük Paket (190 gr.) Krema

  7. 1,5 Su Bardağı Çotanak Kavrulmuş Fındık Unu

  8. Karabiber

  9. Tuz

  10. ½ Demet Maydanoz

  11. ½ Demet Taze Fesleğen

Yapılışı

  1. Rendelenmiş soğanı ve sarımsak dişini, fındık yağı ile karıştırarak, orta ateşte, sararıncaya kadar kavurun

  2. Ufalanmış esmer bayat ekmek içlerini katıp kavurmaya devam edin ve karışım homojen bir hale gelinceye kadar karıştırın

  3. Tencereye azar azar et suyunu katın

  4. Kaynamaya bırakın

  5. Kremayı, fındık ununu, karabiberi ve tuzu kaynayan karışıma iyice yedirerek katın

  6. Son olarak, maydanoz ve fesleğeni ekleyin

  7. Ocaktan indirdiğiniz karışımı, tamamen homojen hale gelmesi için, mikserden geçirin

  8. Gerekiyorsa az miktarda su ilave ederek az harlı ateş üzerinde, kremalı çorba kıvamına gelinceye kadar (1-2 dakika) karıştırın

  9. Çorbayı servis kabına koyduktan sonra, üzerine kıyılmış maydanoz ve fesleğen ile süsleyin

Sıcak Servis Yapın

Afiyet Olsun 🙂

Belki Bunları da Denemek İstersiniz

İçli Köfte

Alinazik

Tepsi Köftesi

Fındık Soslu Tavuk Şinitzel

Pabucaki

Hamsi Kuşu

Acuka

Fındık Çorbası

Nohut Salatası

Taze Fasulyeli Tavuk