Yemek Tarifleri

Fındık Soslu Tavuk Şinitzel

Dakika

Porsiyon

Kalori

Malzemeler

  1. 4 Parça Fileto Tavuk Göğüs Eti

  2. Tuz

  3. Karabiber

  4. atlı Kaşığı Kavrulmuş Çotanak Fındık Unu

  5. 4 Dilim Kaşar Peyniri

  6. 1 Çay Bardağı Kızartma Galeta Unu

  7. 1 Çay Bardağı Kavrulmuş,Çotanak Kalın Kıyılmış Fındık

  8. 1 Su Bardağı Çotanak Fındık Yağı veya Çotanak Ayçiçek Yağı

  9. 1 Çay bardağı Un

  10. 3 Adet Çırpılmış Yumurta

  11. 1 Yemek Kaşığı Un

  12. 2 Yemek Kaşığı Çotanak Fındık Yağı

  13. 1 Su Bardağı Süt

  14. 1 Çay Bardağı Kavrulmuş, Kalın Kıyılmış Çotanak Fındık

  15. 1 Çay Bardağı Rendelenmiş Taze Kaşar Peyniri

Yapılışı

  1. Fileto ayıklanmış tavuk göğüs etlerini yanlarından cüzdan şeklinde açın

  2. İçini dışını tuzlayıp biberleyin

  3. İçlerine birer kaşık fındık unu ile birer dilim kaşar peynirini yerleştirin

  4. Kızartmak üzere bekletin

  5. Orta ateşte küçük bir tencerede unu karıştırarak kavurun

  6. Çotanak Fındık Yağı’nı (ya da keyfinize göre Çotanak Ayçiçek Yağı’nı) ekleyip una yedirin

  7. Karışıma azar azar soğuk sütü katıp telle çırparak yedirin

  8. 5 dakika karıştırarak pişirmeyi sürdürün

  9. Karışıma Çotanak kalın kıyılmış fındıkları, rendelenmiş kaşarları katın

  10. Gerekiyorsa ilave süt katarak tahin kıvamında bir sos elde edin

  11. Kızartma Galeta unu ile çotanak kalın kıyılmış fındıkları karıştırın

  12. Geniş yüzeyli bir tavaya kızartma yağını koyun, orta ateşte kızdırın

  13. Tavuk göğüs etlerini önce una sonra yumurtaya galeta unu ve fındık karışımına bulayarak kızgın yağda alt üst ederek kızartın

  14. Kızaran tavuk göğüs etlerinin yağını süzdürerek emici kağıt üzerine çıkartın

  15. Tavuk göğüs etlerini servis tabağına koyun

  16. Üzerine sıcak sosu gezdirin

Sıcak Servis Yapın

Afiyet Olsun 🙂

Belki Bunları da Denemek İstersiniz

İçli Köfte

Alinazik

Tepsi Köftesi

Fındık Soslu Tavuk Şinitzel

Pabucaki

Hamsi Kuşu

Acuka

Fındık Çorbası

Nohut Salatası

Taze Fasulyeli Tavuk