Yemek Tarifleri

Hamsi Kuşu

Dakika

Porsiyon

Kalori

Malzemeler

  1. 500 gr. Hamsi

  2. 3 Orta Boy Soğan

  3. 1 Demet Maydanoz

  4. Tuz

  5. Karabiber

  6. 2 Çay Bardağı Mısır Unu

  7. 2 Çay Bardağı Kavrulmuş Çotanak Fındık Unu

  8. 1 Su Bardağı Çotanak Fındık Yağı

  9. 3 Adet Yumurta

Yapılışı

  1. Hamsilerin kafalarını, iç organlarını ve kılçıklarını ayıklayın

  2. Ayıklanmış hamsileri açıp fileto haline getirin

  3. Tuzlayıp süzgeçte süzülmeye bırakın

  4. Soğanları diş diş doğrayın. Çukur bir kaba koyun

  5. Üzerine kıyılmış maydanozları, tuzu ve karabiberi katıp karıştırarak bir harç hazırlayın

  6. Bir adet hamsi filetoyu açık ve sert kısmı alta gelecek şekilde avucunuza alın

  7. Üzerine 1-2 kaşık soğanlı harç koyun

  8. Harcın üstünü ikinci bir hamsi fileto ile kapatın

  9. Hafif sıkıştırın ve böylece hamsi kuşunu elde edin

  10. Diğer hamsileri de aynı şekilde hazırlayın

  11. Mısır unu ve fındık ununu bir kapta karıştırın

  12. Çotanak Fındık Yağı’nı orta ateşte, yakmadan kızdırın

  13. Hamsi kuşlarını önce un karışımına, sonra çırpılmış yumurtaya sonra tekrar una bulayıp kızgın Çotanak Fındık Yağı’nda alt üst ederek kızartın

  14. Kızaranları yağ emici kağıt üzerine alın

Sıcak Servis Yapın

Afiyet Olsun 🙂

Belki Bunları da Denemek İstersiniz

İçli Köfte

Alinazik

Tepsi Köftesi

Fındık Soslu Tavuk Şinitzel

Pabucaki

Hamsi Kuşu

Acuka

Fındık Çorbası

Nohut Salatası

Taze Fasulyeli Tavuk