Yemek Tarifleri

İçli Köfte

Dakika

Porsiyon

Kalori

Malzemeler

  1. 6 Adet Orta Boy Soğan

  2. 1 Kahve Fincanı Çotanak Fındık Yağı

  3. 500 gr. Dana Kıyması

  4. ½ Yemek Kaşığı Biber Salçası

  5. 1 Yemek Kaşığı Domates Salçası

  6. 1 Su Bardağı Kavrulmuş, Kalın Kıyılmış Fındık

  7. Tuz

  8. Karabiber

  9. 1 Demet Maydanoz

  10. 4,5 Su Bardağı Köftelik Bulgur

  11. Tuz

  12. 500 gr. Yağsız Dana Kıyması

  13. 1 adet Yumurta

  14. 2 su bardağı Un

  15. 2 yemek kaşığı Tereyağı

  16. 2 diş Sarımsak

  17. 1 yemek kaşığı Doğranmış Domates

Yapılışı

  1. Diş diş doğranmış soğanları, Çotanak Fındık Yağı katarak, orta ateşte, sararıncaya kadar kavurun

  2. Kavrulmuş soğanlara kıymayı katın ve bir süre daha kavurun

  3. Biber ve domates salçası ve kalın kıyılmış fındığı ekleyin

  4. Birkaç dakika daha kavurduktan sonra, tuz ve biber katın

  5. Karıştırdıktan sonra, ateşten alıp soğumaya bırakın

  6. Soğumuş harcı buzdolabına koyup en az 18 saat bekletin

  7. Köftelik bulguru derin bir kaba koyun, üzerine 4,5 su bardağı sıcak su ve tuz ilave edin

  8. Yaklaşık 10 dakika bulgurların suyu emmesini bekleyin

  9. Bulgurlar suyu iyice emip yumuşayınca, yağsız kıymayı ve çırpılmış yumurtayı katın

  10. Tüm malzemeyi, iyice birbirine karışıncaya kadar (yaklaşık 10 dakika) iyice yoğurun

  11. Unu azar azar ekleyin. İyice yedirerek 20 dakika daha yoğurun

  12. Sevenler için güzel bir lezzet olan içli köfte bayanların özel toplantılarını görselliğiyle ve sıradışı görüntüsüyle süsleyebilir.El emeğinin çok olduğu içli köfte hazırlandıktan sonra buzdolabının üst kısmında saklanarak zor zamanlarınızda size yardımcı olabilir.

  13. Yapılan harçtan yumurta büyüklüğünde bir parçayı avucunuza alın

  14. Parmağınızla harcı, içerisinde bir boşluk yaratacak şekilde fincan gibi oyun

  15. Oyarken dağılıyorsa, harç kıvamını bulmadığı için, yoğurmaya devam edin

  16. Harç dağılmıyorsa, tümünü, yumurta büyüklüğünde parçalara ayırarak, her birini, çeperleri 2-3 mm kalınlığa gelinceye kadar oyun

  17. Oluşturduğunuz boşluğu, daha önce hazırlayarak buzdolabında beklettiğiniz iç köfte harcı ile fazla sıkıştırmadan doldurun

  18. Oluşan içli köftenin açık kısmını kapatarak, köfteye yumurta şekli verin

  19. Malzeme bitinceye kadar aynı işlemi tekrarlayın

  20. Hazırlanmış içli köfteleri, harlı ateşte kaynayan tuzlu suya atın

  21. 5 dakika haşlayın

  22. Haşlananları, suyunu süzdürerek, başka bir kaba alın

  23. Suyu iyice süzülen haşlanmış köfteleri tereyağında kızartın

  24. Kızaran köfteleri, servis tabağına alın

  25. Tavadaki yağın üzerine, doğranmış domates ve ezilmiş sarımsağı koyarak karıştırın

  26. Bu sosu, servis tabağındaki köfteler üzerinde gezdirin

Sıcak Servis Yapın

Afiyet Olsun 🙂

Belki Bunları da Denemek İstersiniz

İçli Köfte

Alinazik

Tepsi Köftesi

Fındık Soslu Tavuk Şinitzel

Pabucaki

Hamsi Kuşu

Acuka

Fındık Çorbası

Nohut Salatası

Taze Fasulyeli Tavuk