Yemek Tarifleri

Pabucaki

Dakika

Porsiyon

Kalori

Malzemeler

  1. 4 İri Patlıcan

  2. 1 Soğan

  3. 50 gr. Beyaz Peynir

  4. 1 Çay Bardağı Çotanak Fındık Yağı

  5. 4 Domates

  6. 1 Kahve Fincanı Lor Peyniri

  7. 1 Tatlı Kaşığı Tozşeker

  8. 1 Yumurta

  9. 3 Defne Yaprağı

  10. Tuz

  11. Un

  12. Taze Fesleğen

Yapılışı

  1. Patlıcanları uzunlamasına ortadan ikiye kesip 30 dakika tuzlu suda bekletin ve süzün

  2. Patlıcanların içlerini bir kaşıkla oyup çıkarın

  3. Çıkardığınız içleri kesme tahtası üzerinde kıyın

  4. Fırın tepsisini yağlayın

  5. Patlıcanları fırın tepsisine yan yana dizin

  6. Soğanı temizleyip rendeleyin

  7. Çotanak Fındık Yağı’nı tavaya alıp ısıtın

  8. Kıyılmış soğan ve patlıcan içlerini ilave edip soteleyin

  9. Küçük küçük doğranmış domatesleri, beyaz peyniri, lor peynirini, şekeri ve tuzu sos tenceresine alıp 5 dakika pişirin sonra da ocaktan alın

  10. Yumurtayı bir kasede çırpın

  11. Pişen iç malzeme ve çırpılmış yumurtayı iyice karıştırın

  12. İç malzemeyi tepsideki patlıcanların içlerine paylaştırın

  13. Defne yapraklarını patlıcanların üzerine dizin

  14. Üzerine birer tutam un serpiştirin

  15. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin

  16. Fesleğen yapraklarıyla süsleyin

Sıcak Servis Yapın

Afiyet Olsun 🙂

Belki Bunları da Denemek İstersiniz

İçli Köfte

Alinazik

Tepsi Köftesi

Fındık Soslu Tavuk Şinitzel

Pabucaki

Hamsi Kuşu

Acuka

Fındık Çorbası

Nohut Salatası

Taze Fasulyeli Tavuk