Yemek Tarifleri

Tepsi Köftesi

Dakika

Porsiyon

Kalori

Malzemeler

  1. det Orta Boy Soğan

  2. 750 gr. Köftelik Dana Kıyma

  3. 1 Su Bardağı Kavrulmuş Çotanak Fındık Unu

  4. 1 Demet Kıyılmış Maydanoz

  5. 2 Diş Ezilmiş Sarımsak

  6. 2-3 Adet Kıyılmış Taze Soğan

  7. 2 Tatlı Kaşığı Tuz

  8. 2 Tatlı Kaşığı Kimyon

  9. 1 Tatlı Kaşığı Yeni Bahar

  10. Karabiber

  11. 2 Yemek Kaşığı Çotanak Fındık Yağı

  12. 1 Su Bardağı Rende Taze Kaşar

  13. 1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası

  14. 1 Adet Yumurta Sarısı

  15. 1 Su Bardağı Kavrulmuş Fındık

  16. 5 -6 Adet Kiraz Domates

Yapılışı

  1. Soğanı rendeleyip yoğurma kabına koyun

  2. Üzerine kıyma, fındık unu, kıyılmış maydanoz ve taze soğan, ezilmiş sarımsak dişleri, tuz ve diğer baharatları koyun

  3. Yaklaşık 10 dakika iyice yoğurarak tüm malzemeyi birbirine yedirin

  4. Yaklaşık 15 dakika dinlendirin

  5. Dinlenmiş harcı ikiye bölün

  6. Yarısını dibi yağlanmış fırın kabına bir parmak kalınlığında döşeyin

  7. Üzerine rende kaşarı dökün

  8. Harcın diğer yarısını kaşarların üstünü kapatacak şekilde yayın

  9. Biber salçası, fındık yağı ve yumurta sarısını bir kaşık su ile çukur bir kapta çırpın

  10. Hazırladığınız karışımı fırça ile tepsideki harcın üstüne sürüp yedirin

  11. Kavrulmuş bütün fındıkları ve kiraz domatesleri harç üzerine görünür biçimde yerleştirin

  12. Fırın kabını önceden 200° C’ de kızdırılmış fırına verin

  13. Harç üstü kızarıncaya kadar, yaklaşık 30 dakika pişirin

  14. Köfteyi fırından alır almaz kabı ile servis yapın

Sıcak Servis Yapın

Afiyet Olsun 🙂

Belki Bunları da Denemek İstersiniz

İçli Köfte

Alinazik

Tepsi Köftesi

Fındık Soslu Tavuk Şinitzel

Pabucaki

Hamsi Kuşu

Acuka

Fındık Çorbası

Nohut Salatası

Taze Fasulyeli Tavuk