Çotanak’ın doğasında insan ve çevre sağlığına yatırım yapmak yatıyor. Başarımızın kaynağını lezzetli ve özgün ürünlerimiz kadar geliştirdiğimiz teknolojiler, yenilikçi ve sürdürülebilir üretim modellerimiz oluşturuyor.

TARİHÇE

Çotanak’a hayat veren tesis kompleksi 1957 yılında Ordu’nun Soya mahallesinde kuruluyor. Önceleri bataklık olan bu alanın ıslahından sonra zamanının en yeni teknolojisiyle kurulan tesisler, yıllarca Türkiye’nin soya yağı ihtiyacını karşılıyor. Zaman içinde birçok kez yapısal değişime giden; ürün yelpazesi genişleyen ve daralan tesisler, 2010 yılında Altaş Grup’un yatırımı ile Altaş Yağ Sanayi ismini alıyor ve bugünkü yapısına kavuşuyor.

GÜVENLİK

Müşterilerimize verdiğimiz değeri sağlıklı ürünlerimiz kadar üretim tesislerimizde kullandığımız güvenlik metotlarıyla da gösteriyoruz. Dünya güvenlik standardı olan OHSAS 18001-2007 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi Altaş Yağ Sanayi’nin her departmanında kullanıyoruz.

ÇEVRE

Altaş Yağ Sanayi 102 dönümlük tesis alanının %62’sini yeşil alan olarak düzenlemiştir. Yeşille uyumlu olması için tesis yolları için asfalt yerine daha doğal bir seçenek olan kesme taş tercih edilmiştir.
Ar-ge çalışmalarının bir parçası olarak bitki türlerinin sıcak ve soğuk dayanıklılığı ve verimliliği üzerine çalışmalar yapan Altaş Yağ Sanayi, bu emekle +3°C’lik global sıcaklık artışı durumunda Türkiye’nin ve Dünya’nın gıda ihtiyacının karşılanabilmesi için çalışmalar yürütmektedir.
1957 yılında şehirden çok uzakta kurulmuş olmasına rağmen, Ordu’nun zamanla büyümesiyle birlikte şehrin içinde kalan Çotanak tesislerinin CO2 emisyonlarının çok düşük olması ve herhangi bir ses veya koku sorunu oluşturmaması nedeniyle şehir içindeki konumunu korumasına izin verilmiştir.

ÜRETİM

Altaş Yağ Sanayi Tesisleri, deposuna giren ham yemişi son ürün haline getirme kapasitesine sahip entegre bir tesistir. Modern ekipmanlarla üretim yapılan tesiste işlenen ürünlerin her ayrıntısı gerçek zamanlı olarak gözlenmekte, kalite ve sağlık unsurları sıkı Çotanak standartlarına göre düzenlenmektedir.
Modern metotların ve Çotanak Ar-ge departmanının aralıksız devam eden çalışmalarının sayesinde Çotanak ürünlerinin hiçbiri kimyasal katkı maddesi, boya, ömür uzatıcı ya da kıvam arttırıcı içermemektedir.
Teknolojileri gereği çoğu yağ fabrikasında kimyasallar kullanılarak yapılması gereken rafinasyon işlemleri, Altaş Yağ Sanayi’nde kullanılan yüksek teknoloji sayesinde herhangi bir kimyasal kullanmadan yapılmaktadır.

KALİTE

Modern tesislerimizin sunduğu denetleme imkanları ve firma politikası olarak benimsediğimiz uygulamalar doğrultusunda ilk ürün, son ürün ve arasındaki bütün üretim aşamalarından sıklıkla numuneler alıyor, analiz ediyoruz. Deneyimli ekibimizin yüksek teknolojiye sahip ekipmanlar ile ölçüm yaptığı Çotanak Laboratuvarları sayesinde sonuçlarımızı doğru ve hızlı şekilde alabiliyoruz. Altaş Yağ Sanayi Tesisleri’nde aynı zamanda ISO 9001-2008 Kalite Yönetim Sistemi ve ISO 22000-2005 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi’ni de uyguluyoruz.

AR-GE

Çotanak ürünlerinin her ayrıntısını baştan aşağı inceleyen ve bilimsel araştırmalarla karşılaştıran dinamik ekibimiz ile kullanılan üretim tekniklerini, analiz metotlarını, ürünlerin tadını ve besin değerleri geliştirmek için her gün çalışıyoruz. Yaptığımız her geliştirme ile standartlarımızın daha da yükselmesini sağlıyoruz.

Ar-Ge çalışmalarımızın en güzel örneklerini Ballı Fındık Ezmesi ve Aspir Yağı gibi yenilikçi ürünlerimiz, İdeal ve Omega gibi bilimsel veriler ışığında dizayn edilmiş karışım yağlarımız oluşturuyor.