Ispanaklı Pastırmalı Börek
Ispanaklı Pastırmalı Börek✨
Malzemeler:
* 2 yufka
* 100 gr pastırma
Sosu İçin:
* 1 çay bardağı süt
* Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
* 1 yemek kaşığı sirke
İç Harcı İçin:
* 1 adet kuru soğan (ince doğranmış)
* 300 gr ıspanak (ayıklanmış, doğranmış)
* Tuz, karabiber, toz kırmızı biber
Üzeri İçin:
* 1 adet yumurta sarısı
* Susam, çörek otu
Hazırlanışı:
İç Harcın Hazırlanması: Zeytinyağında doğranmış kuru soğanı kavurun. Ardından ıspanakları ekleyin, tuz, karabiber ve toz kırmızı biberi ilave ederek ıspanakların suyunu çekmesini sağlayın. Soğuması için kenara alın ve fazla suyunu elinizle sıkın.
Yufkaların Hazırlanması: Yufkayı tezgaha serin ve üzerine hazırladığınız sosu dökerek eşit şekilde yayın. Üzerine ıspanaklı iç harcı serpiştirin. Diğer yufkayı da üzerine serip, sosu tekrar dökün. Pastırma dilimlerini yufkanın her yerine yayarak, rulo şeklinde sarın.
Böreğin Şekillendirilmesi: Rulo haline getirdiğiniz yufkayı dilediğiniz kalınlıkta dilimleyin ve yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısını ve kalan sosu sürün. Susam ve çörek otu serpiştirin.
Pişirme: Önceden ısıtılmış 180°C alt-üst ayar fırında, börekler nar gibi kızarana kadar pişirin.
Çıtır çıtır böreğiniz servise hazır! Afiyet olsun 😋.