Yemek Tarifleri

Patlıcan Salatası

Dakika

Porsiyon

Kalori

Malzemeler

  1. ardak Süzme Yoğurt

  2. 5 Diş Sarımsak

  3. 50 gr. Dövülmüş Ceviz

  4. Yarım Limon Suyu

  5. Yarım Bardak Tahin

  6. 5 Patlıcan

  7. Tuz

  8. Kırmızıbiber

  9. Yeteri Kadar Çotanak Fındık Yağı

Yapılışı

  1. Patlıcanı ocak ateşinde közledikten sonra kabuklarını soyup, yıkayın

  2. Süzgeçte suyunu süzüp ince ince doğrayın

  3. Dövülmüş sarımsakları, süzme yoğurdu, tahini, tuzu, limon suyunu ayrı bir kapta karıştırın

  4. Patlıcanları ve iri dövülmüş cevizi ekledikten sonra tekrar karıştırın

  5. Üzerine Çotanak Fındık Yağı döktükten sonra servis tabağına koyup, kırmızıbiberle süsleyin

Soğuk Servis Yapın

Afiyet Olsun smiley

 

 

 

Belki Bunları da Denemek İstersiniz

İçli Köfte

Alinazik

Tepsi Köftesi

Fındık Soslu Tavuk Şinitzel

Pabucaki

Hamsi Kuşu

Acuka

Fındık Çorbası

Nohut Salatası

Taze Fasulyeli Tavuk